May 122014
 

Wachten op een veerpont kan ook aangenaam zijn. Na vele kilometers over een glibberige dijk, doornat van de vele regen van de afgelopen nacht, is een uurtje of twee wachten in een restaurant niet heel vervelend. Lekker visje van mijn laatste dinars en dan om 4 uur naar de overkant. Nog twintig km naar een tappenflap. Getuige de vele foto’s van fietsers, ben ik zeker niet de eerste hier! Het pontje zelf was een attractie. Een vlet dat door een sleepboot naar de overkant getrokken wordt. Gewoon aanmeren tegen de oever van zand en kiezel, even met een paar schoppen de zaak egaliseren en de auto’s kunnen er weer af.

 

 

 

De veerpont is eigenlijk een soort vlet met een sleepboot ernaast

De veerpont is eigenlijk een soort vlet met een sleepboot ernaast

 

Veerpont

Hoezo beveiliging?

 

 

Eerst even de grond egaliseren voordat de auto's eraf kunnen

Eerst even de grond egaliseren voordat de auto’s eraf kunnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20140512-151332.jpg

 

Alle foto’s van de reis, de meeste met een lokatiekaartje vind je onder deze link

 Posted by at 14:24

  3 Responses to “Wachten op het pontje….”

 1. Hallo Bert,
  Jammer dat het weer niet altijd meewerkt, maar daar staat dan weer tegenover dat je veel bijzondere mensen ontmoet tijdens je reis. Wij reizen aan de hand van je verhalen over die mensen als het ware met je mee. Tegenover het nieuws dat we elke dag krijgen voorgeschoteld bevat jouw relaas telkens een positieve boodschap. We kijken er elke dag naar uit.
  Lieve groet,
  Jan en Sylvia

 2. Ha Bert,
  hier naar buiten kijkend, met in de tuin de koolmezen en merels af en aan vliegend om hun kroost te voeden, hebben we geen heel ander weer dan jij geloof ik. “Goed voor de tuin” gaat al bijna niet meer op. Nat Europa! Geniet toch van je visje en je fietsje, zou zo mee wille fietse….
  Welke veer-oversteek overigens?
  groet, Wieb en Ingrid

 3. Beste Bert,
  Je hebt comfortabel kunnen wachten op de veerpont en ik moet zeggen, dat ik inmiddels met smart zit te wachten op je vervolgverhalen.
  Sinds het artikel in ED vorige week ben ik ‘n trouwe fan geworden van je website, vol bewondering voor je prestaties en nieuwsgierig naar je verdere avonturen.
  Het ga je goed.