May 072014
 

Na de wijnexcursie  vanmorgen een korte rit naar Novi Sad in Servië, het eerste land waar ik nog nooit eerder geweest ben. Ook een echte grenspost, zoals wij die eigenlijk niet meer kennen. Novi Sad, de tweede stad van Servië, is een ontzettend levendige stad, winkels open, terrassen vol met mensen, veel wandelaars. En wat ook weer opvalt, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. En dat voor een stad die in 1999 nog zwaar gebombardeerd is door de NAVO, oa drie bruggen over de Donau totaal vernield. En ook aan deze kant van de grens zijn de mensen aardig en vriendelijk tov de Kroaten, de “vijand” uit de oorlog begin 90-er jaren: “de politici zijn de oorzaak van het conflict, niet de burgers / bewoners, die kunnen we niets verwijten”.

 

IMG_2479 IMG_2481 IMG_2482

Alle foto’s van de reis, de meeste met een lokatiekaartje vind je onder deze link

 

 Posted by at 23:37

  6 Responses to “Servië – Novi Sad”

 1. Hallo neef Bert.
  Geheel verrast, kwam ik op jouw reispagina terecht. Ik zocht iets op over Thailand en plotseling werd ik geconfronteerd met jouw megatocht. Wat een durf om zoiets te gaan doen. En wat een fijn doel streef jij na. Uiteraard willen Yvonne en ik jouw doel financieel ondersteunen en jou ook zeer veel succes toewensen op jouw lange reis naar Thailand. Toevallig zijn wij daar in maart nog geweest tijdens onze reis: Thailand-Laos-Vietnam-Cambodja. Wij hopen dat je tijdens de reis vele fijne momenten en contacten zult beleven en wensen je vanuit Heerlen nogmaals alle kracht, doorzettingsvermogen en plezier toe tijdens deze fietstocht.
  Veel groeten, Yvonne en neef Luuk

 2. Hoi Bert,

  Wat een leuk verhaal in het Eindhovens Dagblad. Ik ben dan wel in Vancouver, maar wil toch op de hoogte blijven van het Brabantse Nieuws. Geniet van de natuur en veel fietsplezier. We blijven je volgen.

  Groetjes Mies

 3. Ja Bert, 1999 Is nog maar zo kort geleden. Het hele gebied was toen dagelijks in het nieuws. Helaas worden er oorlogen gevoerd om geschillen op te lossen terwijl alle problemen wel kunnen worden opgelost door begrip, door geduld te tonen en door met elkaar een taal te willen spreken, namelijk de taal die bereidheid tot overleg mogelijk maakt. Jou reis is een geschiedenisles en je doet een onvergetelijke schat aan ervaringen op. Soms ben ik jaloers op je.
  Geniet ervan kerel! Groetjes Herman ( ook van Manny)

 4. Hoi Bert,
  Oh, wat geweldig, je staat een pagina groot in het Eindhovens Dagblad. De tekst en de opmaak geven perfect weer hoe jij je tocht hebt ervaren tot nu toe.
  Groetjes Sjef en Karin

 5. Bert, een 1 pagina groot artikel in MIJN ED. Prachtige foto’s en mooi verhaal. Hartstikke goed.

 6. Ha Bert, mooi verhaal in het Eindhovens Dagblad. Veel fiets plezier.

  Groeten, Louis en Tineke.