May 042014
 

Ik denk dat het bijna 24 uur onafgebroken geregend heeft. Nou was dat vannacht niet zo’n ramp, want ik was in een motel. Maar ik hoorde de wind en de regen de hele nacht door. Vanmorgen gewacht tot het droog zou worden maar dat gebeurde niet dus. Uiteindelijk toch maar vertrokken om half 11. Binnen een half uur doorweekt, wilde stoppen, maar vond dat toch maar laf. Dus verder gegaan. Door de regen zijn de stops kort, snel wat eten, iets drinken, snel weer de fiets op om niet af te koelen. Dat betekent dat je wel veel kilometers maakt. Daar komt nog bij, dat er een stevige wind stond, mooi in mijn rug en de weg was goed, nieuwe fietspaden over dijken langs de Donau, geen gezoek dus. Om 4 uur had ik al 100 km gereden en toen werd het droog. Een camping uitgezocht, nog 25 km te gaan. Helaas die lag aan de andere kant van de Donau en het pontje ging maar tot een uur of 3 s’middags. Het mooie b&b was nog gesloten, dus noodgedwongen nog 20 km doorgefietst. Geen probleem, want het was droog geworden en de wind was me nog altijd goedgezind. Uiteindelijk beland in Mohacs, zo’n 15 km van de grens met Kroatië. Geen camping, dus maar weer in een hotel, niet erg na 145 km fietsen. Er is een fietsenmaker hier, morgen even mijn balhoofd af laten stellen, heeft wat speling opgelopen door de vele kuilen en bulten.

 

IMG_2414 IMG_2417

 

 Posted by at 22:42

  5 Responses to “Regen, ook een zegen…….”

 1. hoi Bert
  We hebben niet veel toe te voegen aan alle lofprijzingen die je krijgt!!
  Ook wij vinden je een KANJER!
  Lieve groeten
  Ben en Elly

 2. Hallo dappere Bert,

  Rietje zei dat ze je een dappere doortrapper bent!
  Ga zo door, dan kom je niet te laat op je bestemming.
  Goede reis verder en niet meer vallen, beste groeten Riet en Ed

 3. Goede maandagmorgen Bert,
  Courage heb je wel kerel. Eenzaam en alleen klinkt de regen op je helm, tijd om na te denken. Vooral aan de mooie groene natuur die je passeert. Jij denkt vast, op z’n Cruifiaans “elk nadeel heeft z’n voordeel” Je hoort de Koekoek maar ziet hem niet. Misschien heb je gedacht “rotzak om een ei te leggen in andermans nest” Zo zijn wij niet. Natuurlijk zit in de Donau ook vis.! Maar Bert heeft geen hengel. In het restaurant hebben ze vast wel de forel die je zelf het liefst gevangen zou hebben. Hij smaakt, geeft energie voor het vervolg van de rit. Wederom een goed vervolg gewenst.!

 4. Hoi Bertje,

  Je bent gewoonweg in één woord geweldig…. eerlijk gezegd had ik ík al na een uur in de trein gezeten.. Goed gedaan jongen…Dat is nog eens karakter. En elke dag 145 km en je bent in december al bij ons in Bandung… Veel groetjes ook van mijn neef Huub en zijn Thaise vriendin Pim en van May en mij natuurlijk ……. Gas erop hè….. Ik stuur vandaag wel een foto van hen !!

  Guus

 5. Hallo Bert,

  Wat hebben Leo en ik een bewondering voor je expeditie.Je ben nu een maand onderweg en gaat al door zo veel dik en dun! Mooie momenten, droevige momenten, modderige momenten, natte momenten. Je bent een kei en wij blijven je volgen tijdens je 5 miljoen trappen.
  Lieve groeten uit het leukste gat van Nederland.
  Leo en Mieke Keeris