Apr 162014
 

In Passau begint ook het mooiere deel van de Donauradweg naar Wenen en Budapest. In het begin hebben we de mooie uitzichten moeten delen met het langsrazende verkeer, maar na een kilometer of 10 werd het een heel stuk rustiger. Grote stukken van onze 100 km lange tocht langs de Donau waren helemaal autovrij. Even dachten we het nostalgische veerpontje halverwege niet nodig te hebben, maar toen het halfharde weggetje een klauterpad dreigde te gaan worden, zijn we toch maar omgedraaid en hebben we de veerman uit zijn warme huis gehaald om ons naar de overkant te brengen. Na een koude etappe hebben we in Linz nog samen van een heerlijke dis genoten, inclusief toetje. Daarna heb ik afscheid van Ton genomen en Ton van zijn Gazelle. Het ouwe trouwe beestje mocht niet mee met de ICE terug naar Regenburg en is in het hotel achtergebleven.

IMG_1964 IMG_8760 IMG_1957

 

 

 Posted by at 21:34

  7 Responses to “Passau Linz”

 1. Hallo Bert,
  Koud, je bent wel luchtig gekleed. Hard worden noemen ze dat. De weg is iddillisch en nu maar hopen dat je niet te maken krijgt met “Umleiting” Je vordert snel, Je hebt er kennelijk nog steeds heel veel zin in. Nu is het Pasen en ik zou maar flink eieren nuttigen. Is goed voor je courage en misschien vindt je wel een nestje eendeneieren aan de oever van de Donau. De leaflet is een heel goed idee. Bert, de tocht wordt in alle opzichten een succes.!
  In elk geval wensen we je een hele mooie Pasen.
  Manny en Hertman

 2. Hoi lieve schoonpaps,

  Wat fijn om regelmatig wat van je te horen. Je ziet er goed uit en wat fiets je langs mooie omgevingen. We volgen enthousiast je verhalen met de bijhorende foto’s.

  In Eindhoven gaat alles goed. Nog 1 1/2 week werken en dan met verlof.

  Veel liefs van ons en een speciaal kusje van je kleinzoontje vanuit mijn buik.

  • Hallo lieve Annika,

   bedankt voor je lieve berichtje. Pas je goed op mijn kleinzoon in spe…. Daar twijfel ik natuurlijk niet aan he, dat snap je wel:)

 3. Hallo Bert,
  Mooi om jou zo lachend bij het bord “Umleitung” te zien staan, terwijl je ook balend als een stekker op de foto vereeuwigd had kunnen worden. Goede instelling en bedenk wel dat “Umleitungen” je vaak meer op kunnen leveren dan je van tevoren had kunnen bedenken.
  Fiets verder en luister onderweg eens naar het prachtige nummer “Acoustic motorbike” van Luka Bloom: pedal on, pedal on, pedal on…
  Lieve groeten,
  Jan en Sylvia

  • Hi trouwe schrijvers!

   De “Umleitung” hadden we al achter de rug, maar de foto doet het wel goed toch?

 4. Ha broertje,

  Bekend terrein voor ons: Passau Wenen.
  In mijn boek, waar ik nog steeds mee bezig ben, heb ik er een stukje over geschreven. Zie bijlage in de mail.

  Leuk om je te volgen.

  Liefs,
  je zussie

  • Is inderdaad mooi hier, tot Linz in ieder geval al.
   Heb het stukje gelezen, heel mooi……

   xx
   Bert