May 032014
 

Ik volg nu grotendeels de EV-6, Euro-Velo 6, een route die loopt van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee. In Duitsland en Oostenrijk is deze keurig netjes uitgepijld, velen kennen dat ook van de route van Passau naar Wenen. In Hongarije is dat meestal ook zo, maar gaat de route niet altijd over netjes geplaveide fietspaden. Neen, soms is het zelfs een zandpad met kuilen en gaten. Zo ook vandaag. Door de regen van gisteren was het ook nog een erg slipperig geworden. Het ging goed, tot de laatste 100 meter, het eindpunt in zicht, een klein spiegelglad richeltje en daar lag ik. De landing was niet heel hard maar wel midden in de Donau-klei. Ik zag er dus ongeveer uit zoals de fietstassen op de foto. Door een gigantische regenbui later op de dag zijn de tassen weer redelijk schoon en mijn kleren doorweekt. De camping die ik uitgezocht had was nog niet open, misschien ook niet zo erg want nu zit ik in een, niet zo sfeervol, motel in Szalkszentmarton, maar wel me een lekkere pot bier en een grote pizza. Buiten valt het er met bakken uit, een goede keuze dus dit motel.

IMG_2402IMG_2405

 

 Posted by at 19:25

  8 Responses to “Oeps….. Onderuit”

 1. Nu zou een selfie wel leuk geweest zijn !!!!… Niet teveel kapriolen maken he jongeman …
  Groetjes Marian

 2. Hoi Bert,
  Doe je een beetje voorzichtig ?
  Gaat fantastisch zo. In Roemenie zijn ook een aantal Kiwanisclubs.
  Als je een contact adres nodig hebt, hoor ik het wel.
  Sterkte en goede reis. Sjoerd

 3. Gelukkig zorgt klei voor een zachte landing en is het niet op een grindpad gebeurd. Een pot bier en een droge ruimte laten alles snel weer tot het verleden behoren. Volg je met veel plezier, groet Willem

 4. Goed gedaan Bert, van vallen leer je. Zeg ik steeds tegen onze kleinzoon. En voor hem is een rondje door de kamer net zo ver als 1 dag fietsen voor jou.
  Ik vind het wel jammer dat je geen foto laat zien zoals jij er uitzag na de valpartij. Lijkt me interessanter dan jouw fiets.

 5. Ha Bertje, doede wel un bietje vursichtig daor….. Gin gekke dingen goan doen hè ! ha ha …
  Ne kir schuive, dè gi nog wel, mèr nie mir hè…..

  Wij vertrekken over een uur naar Chiang Mai… Golf toernooi van 4 dagen … zal wel weer heel ongezellig worden 🙂 Ik houd wel weer contact vanuit daar… Succes hè en een goeie pot bier is ook nooit weg… De groetjes en succes…. May & Guus

 6. Beste Bert,
  Met veel belangstelling volgen wij vanuit Culemborg jouw berichten. Wat naar om te lezen dat een goede vriend van jou plots is overleden. We kunnen ons voorstellen dat het je erg raakt. Het drukt ons allemaal maar weer eens op de harde feiten dat niets voorspelbaar is in het leven.
  De draad heb je weer opgepakt. De berichten van jouw fietstocht zijn leuk om te lezen. Op deze manier kunnen we het goed volgen en voelt het een beetje of we zelf ook op reis zijn. Heel veel succes de komende tijd.
  Veel groeten van CM 3 ( ofwel Charlie, Manon, Maud en Mirte).

 7. Beste Bert, een slecht berijdbare pad zal je vast nog wel weer tegenkomen maar ik zou toch maar proberen er niet bij te gaan liggen. Gelukkig had je hulp van de weergoden doordat ze optraden als wasautomaat. Na alles wat er is gebeurd heb je de draad weer energiek opgepakt. Je hebt mooie woorden gewijd aan het verlies van Theo. In gedachten gaat Theo met ons verder en met jou op reis.
  Geniet van de tocht is het devies maar laten we hopen dat je beter weer krijgt, Veel groetjes, Herman & Manny.

 8. Nou Bert, dat is ook niet grappig, hopelijk is er ergens een wasserette onderweg. Zorg eerst maar dat je goed opdroogt, er is wellicht toch een douche daar en dan maar onder de wol. Hopelijk is het weer morgen wat beter. Hier is het mooi maar fris. Ik stond 2 dagen van 10 tot 20.00 uur in de Carrefour in Turnhout Mikado van Lu laten proeven en verkopen. Aan de ingang, deuren steeds open en met de Noordenwind er pal op. Dus heb nu voor mezelf een lekker glaasje wijn ingeschonken. En dan ook op tijd naar bed. Groetjes, Leny