May 152014
 
Is er nog een overtreffende trap van allernatst? Wie het weet mag het zeggen, want dat heeft betrekking op de afgelopen twee dagen. Ik geloof niet dat er op een dag ergens meer water kan vallen dan hier de afgelopen dagen. De kranten staan er vol mee en het journaal begint er mee (ook in Nederland hoorde ik net van Jan en Sylvia). Het heftigst was vooral vandaag, 15 mei. Ik was op tijd vertrokken, om kwart over acht, het was nog redelijk droog toen, alhoewel het de hele nacht gehoosd moet hebben, want het stond vol plassen. Er waren me vandaag 17 tunnels beloofd, en al voor de eerste begon het al behoorlijk te oetjannen. Rond half tien gingen de sluizen in een klap wagenwijd open. Binnen 2 minuten was ik toevallig bij een cafeetje, maar toen was ik al tot op de draad nat. Twee uur daar gewacht, kleren laten drogen, wat gegeten en gedronken en toen weer verder. Dat er veel water was gevallen bleek al snel, want na ongeveer een kilometer kon ik niet meer verder omdat het pad was overstroomd en het water nog maar amper onder het bruggetje door kon. Omdraaien dus en toch maar de hoofdweg genomen. De drukte viel mee, maar de onverlichte tunnels waren soms best eng. Gelukkig was de langste maar 350 meter lang.
Maar wat was het mooi. Mooi, mooier mooist….. De ijzeren poort, zoals dit gedeelte van de Donau heet vormt de grens tussen Roemenië in het noorden en Servië in het zuiden. De rivier scheidt op deze plaats de zuidelijke Karpaten van de noordwestelijke uitlopers van het Balkangebergte.
Ik denk dat het bij alle weersomstandigheden indrukwekkend is, de regen, de mist en de laaghangende wolken geven het wel een mysterieus aanzien. Ondanks de regen heb ik echt genoten, maar ben wel blij dat ik nu in een hotelletje ben en weer lekker op temperatuur gekomen ben met een inlandse schnapps en een Donau vissoep met een glas rode wijn uit de streek. Ook koud en nat trouwens, net als het weer vandaag.
17 tunnels, 17 donkere gaten

17 tunnels, 17 donkere gaten

Tja, hier kon ik echt niet verder meer, omdraaien dus

Tja, hier kon ik echt niet verder meer, omdraaien dus

Steeds maar brokken rot en bomen op de weg

Steeds maar brokken rots en bomen op de we

 

 

 

 

 

Adembenemend mooi, De IJzeren Poort, ook of misschien wel juist in de regen

Adembenemend mooi, De IJzeren Poort, ook of misschien wel juist in de regen

Alle foto’s van de reis, de meeste met een lokatiekaartje vind je onder deze link

 Posted by at 20:00

  7 Responses to “Nat, natter, nats, allernatst….”

 1. Hoi Bert, wat maak je veel mee. Je geeft ook z’n mooie omschrijving, dat het lijkt dat ik met je mee fiets. In werkelijkheid zou ik er niet aan moeten denken.
  Wat goed, na het afleggen z’n 85 kilometer, dat je dan aan de volgende dag denkt. De regen van de week viel bij ook nat naar binnen, ik was heerlijk vanaf 30 april tot 8 mei in Barcelona . En dan kom je van 27 graden in die nattigheid. Maar weet na regen komt………zonneschijn. Blijf fietsen, mooie belevenissen vertellen, op jezelf letten en om vooral niet te vergeten te genieten.
  Dag, tot de volgende keer Yvonne

 2. Hoi Bert, wat een prachtige reis maak je toch. En je leert heel veel mensen kennen, dat is super.
  Ja over het weer gesproken, het is niet fijn als je elke dag als een verzopen kat op je slaapplaats aankomt. Maar anderzijds toch ook wel weer heel speciaal en het levert hele mooie foto’s op.
  Hier bij ons heeft een paar dagen nattigheid tot gevolg dat ik werkelijk mijn tuin niet kan bijhouden, zo snel groeit het gras. En dat niet alleen, maar tussen het vele onkruid groeien nu ook de mooiste bloemen. Allemaal uit de zaadjes die de vogels dankbaar voor het lekkere eten in de winter, bij mij hebben gedropt. Dus best veel werk, maar met een glimlach. De natuur is nu op zijn mooist. Ik heb weer gewerkt vandaag in Carrefour Mol, met de beroemde Chokotoff van Cote D’Or. In elke pak zitten bovendien nu Panini Voetbalplaatjes. Daar heb je vast al van gehoord. Het Italiaanse bedrijf wat de Voetbalplaatjes ofwel Stickers maakt kan absoluut niet bijhouden.
  En hier in Belgie vechten de mensen ervoor, letterlijk. Jeugdherinneringen die voetbalplaatjes voor ons. Maar destijds zaten die bij de kauwgum ook die met de mooiste filmsterren. Morgen is er op de Parking van de Carrefour een ruilbeurs voor grote en kleine jongens!!! Ben benieuwd. Nog veel fietsplezier Bert met leuke ontmoetingen en ik hoop voor jou vanaf nu ook met wat beter weer! Groetjes, Leny

 3. Goede morgen Bert,

  Lucky en ik zitten nog steeds in Guanzhou (China) jou wel bekend. Echter als je hier komt, ken je niets meer. Het is veranderd van een *stadje* 16 jaar geleden van 1.2 miljoen inwoners, naar een wereld concern van, volgens Wikipedia 12.78 miljoen, maar de mensen hier zeggen, zeker 20 miljoen. Wat een stad is dit geworden. Ik ben hier met Lucky om meubels te inspecteren en alles voor de inrichting van zijn nieuwe huis en dat van zijn vader en moeder, voor London. We zijn al 5 dagen hier en er komen er nog 4 bij, want de Chinezen zijn nog erger als 16 jaar geleden. Ze spreken nauwelijks Engels en er zijn zoveel fouten gemaakt door die mensen dat je er stil van wordt. Aan de andere kant heeft dat ook weer zijn financiële charme. Je koopt hier meubels die in Milaan of London voor een set, bv een marmeren tafel met 8 navenante stoelen $ 30.000,- betaalt, kost dat hier 15%. Ik heb een nieuw bankstel met een 2 zitter en een 3 zitter en een geweldig mooie tafel erbij + 3 side tafels en een prachtig nieuw tuinstel van schitterende kwaliteit voor Hua Hin € 1.600,–
  Nou, verder is alles ok hier. We hebben net zo veel regen als jij, maar daar staat tegenover, dat het ook dan niet koud is. Het blijft onverminderd 30 to 33 graden, maar, wat als de zon er weer door komt, na zo’n bui, een geweldige smog oplevert, dat je nauwelijks een hand voor ogen kunt zien. Voor de rest is alles prima en ik ben blij dat jij het ook nog steeds naar de zin hebt op je 2 wieler. Geniet maar van al het moois !! Ik zal wel eens kijken of ik foto’s kan sturen vanuit hier, maar dat zal niet mee vallen. We zijn us in China…. geen Facebook, geen twitter, geen *line* niks….. en het internet is nog trager als bij ons 15 jaar geleden. Eeeen ze blokkeren alles wat ze niet bevalt. Hoe is het mogelijk hè, in zo’n wereld land. Nou, Bert, veel succes veder en we spreken elkaar snel weer.

  Groetjes ook van Lucky, die je missie zeer bewondert….. Guus

 4. Hoi Bert,
  Ja,ook wij hebben veel regen gehad .Dinsdag hadden wij een uitstapje van de damesdag van de Golfclub naar de Swinckelsbaan in Someren .Nou we zijn er na 3 holes moeten stoppen de greens stonden onder water en .er was slipgevaar voor de buggies,we waren tot op ons hempje nat.
  Dus ik kan me jouw natte pak wel voorstellen,maar moed houden want wij willen steeds meer mee beleven in onze luie stoel van jouw avonturen.
  Groetjes Henrietteen Noud.

 5. Bert, we hoorden de berichten over het barre weer met hevige overstromingen in de Balkan. We zaten te wachten op een verhaal van je over hindernissen. Die zijn er dus. De depressies cirkelen rond over de Balkan dus je bent er nog niet van af. Gelukkig kun toch weer steeds goed onderdak krijgen. Dus in de Donau zitten toch echt wel vissen. Vissoep met snaps. Klinkt goed! Dit is nodig om de motor op gang te houden. We wensen je veel inventiviteit en……..van tijd tot tijd snaps.
  Warme groeten, Manny en Herman.

 6. Hoi Bert,
  Ja, ik heb het net ook op het journaal gezien dat er daar ongelooflijk veel regen gevallen is. En helaas, het schijnt de komende 2 dagen net zo te worden.
  Goed dat het blijkbaar ook mooie kanten heeft, zoals je schrijft. Het is raar weer in Europa. Gisteren hadden wij in Spanje nog 30 graden en strakblauwe lucht en hier aangekomen was het best fris. Maar hier wordt het beter, wij zitten blijkbaar net tussen 2 regengebieden in.
  Je foto’s zijn weer erg mooi, vooral de IJzeren Poort.
  Ik hoop dat het de komende dagen meevalt voor je. Succes, we volgen je op de voet….
  Groeten van Anja en Peter

 7. He die Bert, lijkt op de ervaring in Lenzerheide: Twan, twanner, twanst!!!