Feb 132015
 

Aan een maand genieten en hard trappen door Laos komt morgen een einde. Gisterenmiddag en vandaag de kleine, slechts 200.000 inwoners tellende hoofdstad van Laos, Vientiane verkend. Van hieruit is het nog 25 km fietsen naar de Friendships bridge over de Mekong, die Thailand en Laos met elkaar verbindt. Morgen de laatste grensovergang op mijn route en dan nog ruim 1.000 km tot Bangkok. Ik heb met Guus afgesproken daar op 3 maart aan te komen en een paar dagen later in Hua Hin. Maar eerst nog een mooie tocht langs de Mekong en verder via Phitsanulok en Sokutai naar Bangkok.

 

 Posted by at 16:53

  8 Responses to “Laos bye bye”

 1. Beste Wereldreiziger Bert,
  Het einde van je wereldreis komt naderbij,Thailand al gehaald,de rest is voor jou enkel nog een “peulenschil”,slechts 1000 km.Veelal mooi uitzicht op de Mekong,dus dat gaat onze Bert best wel lukken..!! Dat moet jou welhaast ook een heel goed gevoel geven,een “paard “,dat de stal ruikt.Begint het al een beetje te kriebelen bij je ? Best wel spannend ook natuurlijk ! Enfin,je hebt tot nu toe al een fenomenale prestatie geleverd,nu nog even de puntjes op de i zetten. Onze goede vriend Guus zal al wel druk doende zijn met het organiseren van je welkomstparty! Ook binnen onze Kiwanisclub Dommelland zien we al verlangend uit naar je terugkomst ! Nu nog nog even de laatste eindjes en dan zit deze wereldreis voor jou er weer op,nog even een goede eindsprint,die pers je er nog wel uit,toch zeker ? Bon voyage,bonne route,gute fahrt !!!!
  Ton en Lilian

 2. 1000 km is nog een aardig eind maar………de haven komt in zicht. eerst nog genieten van de machtige Mekong althans in Vietnam was hij breed. Ook Thailand zal je laten genieten. Vast en zeker. Het zal geweldig zijn om straks aan te komen maar wat daarna? Ik denk dat je in beslag genomen gaat worden door mensen die veel van je willen weten. Je ervaringen zijn talrijk dus en dus is hier het spreekwoord van toepassing, je weet wel : Iemand die verre reizen doet kan veel verhalen. We zien er naar uit.
  Veel groetjes, Herman en Manny

 3. Wat een ervaring die laatste grensovergang maar ja nog 1000 km is niet niks.Is dit gedeelte van Thailand bekend gebied voor jou? Wij dachten dat jij en Gerrie al veel van dit land hadden gezien.
  Wij wensen jou veel “courage”en we zullen je missen op Noud’s gebruikelijke verjaardags diner.
  Groeten van Noud en Henriette.

 4. Hoi Bert,
  Valentijnsdag, een mooie dag om de laatste grens van je tocht over te gaan. En dan over die vriendschapsbrug, dat is toch wel symbolisch hoewel je waarschijnlijk gewoon bezig bent met fietsen. Het klinkt wel een beetje alsof je het beloofde land binnen gaat :). Je doet het beter dan Mozes want die kwam er niet, maar ja die had ook een heel volk achter zich aan. Jij in deze tijd natuurlijk ook met het huidige dataverkeer een hele horde Bert en fietsliefhebbers die je volgen! Ik denk dat de meesten Guus wel benijden dat die jou daar op 3 mrt in de armen mag sluiten na al je ervaringen.
  Good luck deze week, groetjes Ingrid

 5. Mooi man. Iedereen praat alsof je er al bijna bent, maar ik vind 1.000 km nog verrekte ver om te fietsen.

 6. Zo Bert … Knap hoor… Nog even…. Genieten en wijnzullen je verhalen gaan missen! Succes met je laatste kilometers. Lieve gr. Louis en Tineke.

 7. Fantastische prestatie !!

 8. Dag Bert,
  Het eind begint in zicht te komen, ik heb hier in Griekenland al je berichten gevolgd.
  Als ooit nog iemand over een fiettocht begint, dan kun jij minzaam glimlachen……
  Je hebt een topprestatie geleverd !
  Hoop in april als ik even bij Peter en Anja ben, je even persoonlijk te feliciteren !
  Veel plezier op de slot-etappe !