Jan 052015
 

Iedereen had me gewaarschuwd voor de drukke weg naar Hanoi, vol vrachtwagens auto’s en motoren. Maar ik had een route die van al deze zaken verschoond bleef. Mooi langs de rivier, op bezoek in een privé tempelcomplex bij en echtpaar aan huis, tussen landerijen en kleine dorpen. Genieten dus weer. Net voor de Old City in Hanoi over een spoorbrug van ca 2 km met aan weerszijden een baan voor brommers en fietsers. En tussen de rails, hoog boven het water regelmatig jeugd en bruidsparen die op de rails foto’s aan het maken waren. Doodlopend spoor? Neen tijdens de overtocht kwamen er twee treinen voorbij…….

 

 Posted by at 17:30

  3 Responses to “Landelijk naar Hanoi”

  1. Hallo Bert, Leuk dat je een ‘alternatieve’ route gevonden hebt tussen Haiphong en Hanoi. Wat ik me ervan herinner is dat we onderweg alleen maar kip konden eten. (en kat trouwens ook!) De hele weg lang alleen maar kiprestaurants. Je bent al in Hanoi dus, veel plezier, geniet van de stad en ga zeker even bij het mausoleum van ‘uncle Ho’ langs. Niet echt indrukwekkend, maar wel apart! Ben erg benieuwd waar jij de grens naar Laos gaat passeren maar dat lees ik vanzelf wel. Groet

  2. Bert, ik blijf je benijden. Ik ben benieuwd wat je gaat schrijven over Nrd Vietnam. Toe we zoveel jonger waren hoorden we dagelijks op het nieuws wat de Vietcong had uitgehaald en dat alles gebeurde onder leiding van Hanoi. Het waren soms gruwel verhalen maar van de andere zijde kon men er ook wat van. Ik was 4 weken in Zuid Vietnam. Toen al druk, druk, maar o zo gezellig. De eerste avond kreeg Saigon by night te zien en dat bleek een rit in het nachtelijk verkeer te zijn achter op de brommer. Mooie herinneringen en ik ben heel erg benieuwd wat jij ons allemaal gaat vertellen. Zo;n rit ( achter op) de brommer kan ik je aanraden maar, ook al zal; er veel veranderd zijn, er is zoveel meer te beleven. Dragen de mooie meisjes nog die mooie zonnehoedjes?
    Groet, ook van Manny,
    Herman

  3. Wat een leuk bericht met mooie foto’s. Ik ben erg benieuwd hoe Hanoi en de rest van Noord Vietnam is na onze tijd van pro en anti Vietnam in de zeventiger jaren. Het zou mijn eerste keuze voor een bezoek niet zijn, maar hoor alleen maar heel enthousiaste verhalen. Van jou ook?