Jan 162015
 

Na ongeveer een uur fietsen was ik de stad Hanoi uit en werd het verkeer ook wat rustiger. Een paar dagen gefietst over de Ho Chi Min highway. Daarna een nog kleinere weg naar de grens bij Na Meo. Daar arriveerde ik aan het eind van de dag. Ik wilde de grens nog over omdat het de laatste dag van mijn visum was. Maar de douane adviseerde me om in Vietnam te overnachten omdat er in Laos de eerste 50 km geen hotels te vinden waren. Dat mijn visum dan verlopen was vonden ze geen probleem. Het fietsen de afgelopen dagen was best zwaar. De heuvels worden steiler en steiler en gemiddeld zo’n 200-250 hoogtemeters iedere 10 kilometer is niet niks. In Vietnam waren ze de weg over een afstand van zo’n 100 km aan het vernieuwen, dus veel opgebroken stukken en veel modder door de hevige regenval de dagen ervoor. Meer dan 50 km per dag zit er voorlopig niet in.
Maar wat ik ervoor terug kreeg was alles dubbel en dwars waard. Prachtige landschappen en kleine dorpen. Primitiever dan ik eerder gezien heb, maar nog altijd de vriendelijke goedlachse Vietnamezen.
Ik val in herhaling, maar Vietnam is de absoluut de moeite waard om terug te gaan.

Alle foto’s van de reis, de meeste met een lokatiekaartje vind je onder deze link

 Posted by at 16:42

  3 Responses to “Hanoi naar Laos”

 1. BERT
  Je bent nu aan je laatste landen bezig en dan blijken niet de gemakkelijkste maar misschien wel
  de mooiste qua natuur. Ik denk dat Guus al aan het rekenen is wanneer hij je kan verwelkomen.
  Hoe lang dank je nog te fietsen? Wij vinden het fantastisch al die beschrijvingen van de prachtige natuur en de belevenissen, Kun je straks wel weer wennen aan je leventje hier?
  Je zult wel een paar boeken kunnen schrijven over deze Moeder van alle fietsroutes!

  Veel genieten verder en hou je haaks
  Rob en Mia

 2. Bert, Jij bent ook weg van Vietnam. Vooral de goedlachse bevolking valt op. Ik mocht het ook ervaren en heb nog de mooiste herinneringen. Met jouw positieve ervaringen neem jij de belemmeringen van de weg,. in reparatie, en de sterk geaccidenteerde route voor lief. Het is zweten Bert! Nu Laos. Dat wordt vast ook leuk en ik verwacht dat inspanningen wat makkelijker gedaan kunnen worden nu de haven langzamerhand meer in zicht komt,
  Veel succes!
  Herman Groetjes Manny

 3. Vietnam lijkt (leek) me geen land om te bezoeken, maar van iedereen die er is geweest hoor je hoe mooi het daar is en jij bevestigt dat weer. Ook de vriendelijkheid is een terugkerende reactie van de bezoekers. Merk je nog iets van gevoelens van afweer vanuit de oorlog tegenover westerse mensen?
  Groeten en veel plezier, Henk